Ingrediënten

  • 1 zakje ongepelde tijgernootjes/chufas (= 175 gram)
  • water

Verder nog:

  • glazen pot met deksel
  • zeef, fijn
  • kaasdoek (optioneel)
  • maatbeker
  • schone, lege fles (1 liter)
  • trechter (optioneel)
  • blender

Zo maak je melk van tijgernootjes

Haal de tijgernootjes uit de verpakking en leg ze in de zeef. Spoel ze goed af onder de koude kraan. Doe ze dan in de glazen pot en voeg voldoende water toe. De aardamandelen moeten net onder water staan. Doe de deksel op de pot en zet het een nachtje (24 uur) in de koelkast.

Giet de inhoud van de pot de volgende dag in een zeef leeg en spoel de tijgernoten met koud water schoon. Doe ze dan samen met een halve liter water in de blender en laat de machine ongeveer 2 á 3 minuten op de hoogste stand draaien. Als het goed is, is er nu een melkachtige substantie ontstaan vol met hele kleine vezeltjes. Schenk de inhoud van de blender door een fijne zeef, of nog beter een vochtige (thee)(kaas)doek. Doe de pulp weer in de blender terug en voeg er nog een keer een halve liter water aan toe. Laat de machine heel kort draaien, even mengen. Zeef het mengsel en druk met de bolle kant van een lepel het vocht goed uit de pulp. Er blijft nu een een redelijk droog restant over. Doe dit in een bakje en bewaar het voor het recept van morgen! 😉

Wanneer je de melk niet meteen opdrinkt, giet het dan in een schone, glazen fles en bewaar deze in de koelkast, max. 3 á 4 dagen.

Horchata = de originele Spaanse drank wordt gezoet met flink wat suiker en koud geserveerd met een paar ijsblokjes en een farton. Dat is een dun en langwerpig broodje, gemaakt van bloem, suiker, eieren, water en een klein beetje azijn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: