Mijn baby vier maand alweer… het lijkt als de dag van gisteren dat ik je voor het eerst in mijn armen kreeg. Nu zijn we vier maanden later en wat ben je al groot geworden, wat lach je veel, wat ben je al slim en wat kun je al gezellig kletsen. Iedere dag vind ik het verbazingwekkend om te zien hoe snel een kindje leert, ontwikkelt en groeit.

Waar de reacties eerste maanden nog primair waren, slapen, huilen, krampjes en hoppa, weer een luier vol, merk ik dat ze nu veel meer bewust is van alles wat er om haar heen gebeurt. Ze wil alles zelf zien, voelen en ontdekken en dat betekent ook dat ze alles in haar mondje stopt.

Als ik het even niet meer weet, pak ik het bekende babyboek “Oei, ik groei” erbij. Hierin staan de ontwikkelingen/sprongen in van je kindje. In deze periode kan ik merken dat ze niet het ‘lachebekkie’ is van normaal. Ze is hangerig, wil terug naar mama, slechter slapen en huilen. Eerst denk je: Ooh het zullen vast wel weer de krampjes zijn, maar na dat je in het boek hebt gelezen denk je, het is vast een sprongetje. Baby’s praten niet, het blijft af en toe lastig. Ze kunnen niet zeggen waar ze ‘last’ van hebben.

Mijn baby vier maand

Wat ik zo leuk vind aan deze periode is dat je steeds meer spelletjes kunt doen doordat baby’s van deze leeftijd steeds meer lichaamsdelen gebruiken. Eén van de spelletjes die m’n dochter leuk vind is “hobbel in de weg, gat in de weg”. Muziek is ook één grote ‘happening’. Vooral de liedjes van Monique Smit – 2 kleine kleutertjes is populair. De lach op haar gezicht, daar geniet ik zo intens van.
De vorige maanden hoorde ik vooral ah’s en uh’s, maar daar zijn nou ook andere  klanken bijgekomen zoals zzz, ggg –en vvv klanken. Met andere woorden, “ik kan gekke geluidjes maken”

Lieve Lauren,
Ik zing graag een liedje voor het slapen gaan, je luistert dan naar mijn stem, en bekijkt mama’s mond vol interesse. Ik speel graag samen met je favoriete knuffel. Nee, je kan je knuffel niet op eten 😉 hihi.
We luisteren graag naar muziek. Ja, die muziek komt echt uit de speaker en je wordt er heerlijk rustig en vrolijk van.  Ik oefen al je nieuwe bewegingen graag samen op bed of op het speelkleed, het liefst alleen met je luier aan, dat beweegt toch veel gemakkelijker. Er is nog zoveel om te ontdekken, te zien, te horen, te proeven, te ruiken en te voelen. Samen met papa geniet ik van jou en helpen je graag tijdens al je ontdekkingsreizen.

Liefs, mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: